GİRESUN (AA) - İl Emniyet Müdürlüğü tarafından "Güvenli Gençlik, Güvenli Giresun" Projesi kapsamında okullara bin adet kitap dağıtıldı.

23 Nisan İlkokulunda gerçekleştirilen kitap dağıtım töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, çocuk ile gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması, toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesi, bu kapsamda kendilerine sosyal ve eğitim desteği sağlanarak topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkıda bulunulması amacıyla projenin hayata geçtiğini söyledi.

Öztürk, proje çerçevesinde Ülper Şehit Ümit Kılıç Yatılı Bölge Ana Okulu, Çıtlakkale Ortaokulu, 23 Nisan İlkokulu ve Teyyaredüzü Ortaokulu'na bin kitap hediye edildiğini vurguladı.

Giresun Valisi Hasan Karahan ise projeden dolayı emniyet müdürlüğü yetkililerine teşekkür ederek, şöyle konuştu:

"İl Emniyet Müdürlüğünün kitapla neden bu kadar içli dışlı olduğu sorusu akla gelebilir. Artık emniyetin güvenlik konsepti değişiyor. Artık suç işlemeden önce tedbirimizi alıyoruz. Suç işlendikten sonra onun zararları, onun kötülükleri hepimizi etkiliyor. En başta da tabii ki emniyet bu işte görevli ve sorumlu birim olarak bu derdi en derinden yaşayan kurumumuz. Dolasıyla emniyetimiz son yıllarda genel olarak ülke çapında ve ilimizde suça giden yolları tıkama yolunda pek çok tedbir alıyor."

Konuşmalarının ardından Vali Karahan ve Öztürk, kitapları okul yetkililerine teslim etti.