Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde önceki gün sokağa  çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından, PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan  operasyon sürüyor. 
 
Silvan'da sokağa çıkma yasağının ardından, başlatılan hava destekli  operasyonda, aralarında 200 özel harekat timi ile 25 bomba imha ve olay yeri  inceleme personelinin de bulunduğu 385 polis görev alıyor. 
 
Giriş ve çıkışın kontrollü şekilde sağlandığı ilçede, jandarma  ekipleri de aldıkları çevre önlemiyle operasyona destek veriyor. 2 helikopter, 29  zırhlı araç, 3 panzer ve 3 TOMA'nın da kullanıldığı operasyonda, terör örgütü  mensuplarının çeşitli mahallelerde güvenlik güçlerinin geçişini engellemek üzere  kazdığı ve içine el yapımı patlayıcı yerleştirdiği hendekler, iş makinelerinin  yardımıyla kontrollü şekilde kapatılarak, aynı amaçla kurulan barikatlar ile  teröristlerin kamufle olmak amacıyla iki bina arasına astığı çarşaflar da  kaldırıldı.

 
TACİZ ATEŞİ AÇILDI
 
Sabah saatlerinde bazı mahallelerde devam eden operasyona katılan  güvenlik güçlerine teröristlerce taciz ateşi açıldı. Güvenlik güçlerinin anında  karşılık vermesi üzerine kaçan teröristlerin yakalanmasına çalışılıyor. 
 
Savcılıktan alınan izin doğrultusunda ilçe merkezindeki 15 adrese  düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi 9  kişi gözaltına alındı. 
 
Şüpheliler, İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. 
 

DİYARBAKIR’DA 1 PKK’LI YAKALANDI
 
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, merkez Bağlar İlçesi’nde kaçmaya çalışan bir PKK’lının yakalandığı belirtilerek, şöyle denildi:
 
"Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube görevlilerince, bölücü terör örgütünün faaliyetlerinin önlenmesi ve örgüt mensuplarının yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında; 29.09.2015 günü İlimiz Bağlar ilçesinde çalışma yapan ekiplerimizi fark ederek kaçmaya başlayan bir erkek şahıs kovalama neticesi kontrollü bir şekilde yakalanmıştır. Yakalanan şahsın yapılan üst aramasında 3 adet 7.65 mm tabanca ve tabancaya ait 3 adet şarjör, 22 adet 7.65 mm fişek, 2 adet susturucu ele geçirilmiştir. Yakalanan şahıs bölücü terör örgütü üyesi olmak ve ilimize örgütün dağ kadrosundan eylem yapmak için geldiği şüphesiyle gözaltına alınmış, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce hakkında hazırlanan tahkikat evrakı ile 03.10.2015 günü adli mercilere sevk edilen şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir."