Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki bir karakola bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Başbakan Binali Yıldırım, 10'u asker 18 kişinin şehit olduğunu açıkladı. Saldırıda 11'i asker 17 kişinin de yaralandığını açıkladı. Bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta karayolu üzerinde bulunan Durak Jandarma Karakolu önünde araç ve kimlik kontrolü yapılırken, PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırdı.  Son yapılan açıklamaya göre saldırıda 10'u asker 18 kişi şehit oldu, 27 kişi de yaralandı. 

Şemdinli- Yüksekova karayolu üzerinde yol kontrolu yapılırken, bombalı aracın Şemdinli yönüden geldiği ve bu sırada patlatıldığı kaydedildi. Saldırı sonucunda yol üzerinde yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştuğu, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

HAKKARİ VALİLİĞİ AÇIKLADI: 9'U ASKER 17 ŞEHİT
Hakkari Valiliği'nden Şemdinli saldırısıyla ilgili açıklama: İlk belirlemelere göre 9 asker şehit olmuş, 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 11'i asker, toplam 27 yaralı askeri helikopterle hastanelere sevk edilmiştir

Saldırıdan bombalı saldırının ardından bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon  başlatılırken, yaralılar ise Şemdinli ve Yüksekova Devlet hastanelerine kaldırıldı.

TSK'DAN İLK AÇIKLAMA...
TSK'dan yapılan açıklamada, "Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Durak karakolunun bulunduğu bölgeye BTÖ mensubu teröristlerce sabah 09.45’te bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş; saldırıda ilk alınan bilgiye göre maalesef 8 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralılar derhal bölgedeki hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, TSK mensuplarına ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" denildi.
Saldırı sonucunda yol üzerinde yaklaşık 10-15 metre çapında ve 6-7 metre derinliğinde bir çukur oluştuğu, bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.

39 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ...
​Hakkari’nin Çukurca bölgesinde devam eden Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş Operasyonunda 39 terörist etkisiz hale getirildi. 
Hakkari Çukurca bölgesinde devam eden Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Bahri Uçuş Operasyonu kapsamında; 9 Ekim 2016 tarihinde yapılan arazi arama tarama sırasında Çukurca Zengil Tepe’de öldürülen 1 terörist cesedi bulundu. Zengil Tepe’de 1 ve Gerki Tepe civarında 2 olmak üzere toplam 3 Doçka silahı ele geçirildi. Ayrıca Çilekli Tepe civarında bir terörist cesedi ile 3 yeni gömülmüş terörist mezarı bulundu.
Operasyonda toplam 39 terörist etkisiz hale getirilirken birçok silah, mühimmat ve malzeme ele geçirildi.