Hakkari’nin Çukurca ilçesi Hisardağı mevkiinde PKK’lı teröristlerce gerçekleştirilen havan atışı sonucu şehit düşen Muhabere Onbaşı Yılmaz Oğuzhan Kula’nın acı haberi, Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesinde yaşayan ailesine ulaştırıldı.
Babasını yaklaşık 11 yıl önce trafik kazasında kaybeden, annesi de başkasıyla evlenince babaannesiyle birlikte yaşayan Şehit Yılmaz Oğuzhan Kula’nın 90 günlük asker olduğu öğrenildi. Şehidin acı haberi Vali Yardımcısı Yavuz Güner ve İl Jandarma Komutanı Selçuk Yıldırım tarafından önce Yozgat’ta yaşayan annesi Hatın’a bildirildi. Daha sonra Anne Hatın ambulans ile Doğankent beldesine götürülerek acı haber şehidin babaannesi Hüsne Kula ve kardeşi 17 yaşındaki Alihan’a ulaştırıldı. Acı haberin bildirilmesinden sonra şehidin evine Türk bayrağı asıldı.
Şehit Onbaşı Yılmaz Oğuzhan Kula’nın askere gitmeden önce özel bir şirkette özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. Şehidin cenazesinin yarın öğle namazını müteakip Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Doğankent beldesinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.
(İHA)