TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Özgür-Der Gençliği üyeleri, "Halep ölüyor, çığlığına ses ver" etkinliği düzenledi.

Grup, Halep'te yaşananlara dikkati çekmek için Meydan Parkı Atatürk Alanında toplandı.

Dernek üyeleri, ellerinde pankart ve dövizler taşıyarak, çeşitli sloganlar attı.

Grup adına açıklamada bulunan KTÜ Özgür-Der Gençliği Yönetim Kurulu Üyesi Emrah Kullaç, Halep'te bugün tarihin görebileceği en acımasız ve vahşi katliamlardan birinin yaşandığını vurguladı.

Halep'te 15 Kasım'dan bu yana rejim ve müttefikler tarafından iki binden fazla hava saldırısı gerçekleştirildiğini dile getiren Kullaç, "7 binden fazla top atışı yapıldı. Zalimler bilinçli bir şekilde fırınları, hastaneleri, okulları, camileri ve halkın temel ihtiyaçları karşılaması için çıktığı toplu mekanları vuruyor. Halep'te deprem etkisi yaratan sığınak delici bombalar atılıyor ve enkazların altında her gün onlarca kadın ve çocuk cesedi çıkartılıyor." dedi.

Kullaç, Bu ağır saldırılar altında 300 bin sivilin temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak hale geldiğini ifade ederek, "Artık buna dur demeliyiz. Ayağa kalkmalı ve şerefimizi haykırmalıyız. Halep'in çığlığına ses vermek, ihtiyaçları karşılamak en asli vazifemizdir. Halep için en iyi insani yardım ise kendilerini ölüm makinelerinden koruyacak teçhizat ve donanımların verilmesi ve açlıkla cebelleşen halk için insani yardım koridorunun açılmasıdır." ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.