GÜMÜŞHANE (AA) - MUHAMMET ÇELİK - Gümüşhane'de FETÖ'nün darbe girişiminin ardından kurulan standa konulan ve vatandaşların duygu ve düşüncelerini yazdığı anı defteri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırılacak.

AK Parti Gümüşhane İl Başkanlığınca "demokrasi nöbeti"nin gerçekleştirildiği belediye binası önündeki alana "Darbe girişimine karşı tarihe not düşelim" standı açıldı.

Standa konulan "anı defteri"ne ilgi gösteren Gümüşhaneliler, FETÖ'nün darbe girişimine karşı tepkilerini ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a desteklerini kaleme alıyor.

AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetinin 6. gününde, Gümüşhane meydanlarına mütevazı bir stant kurarak tarihe not düşülmesi amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmek üzere anı defteri oluşturduklarını söyledi.

Anı defterini imzaya açtıklarını belirten Köse, "İlk imzayı Sayın Valimiz Okay Memiş attı. Belediye Başkanımız Ercan Çimen ve ilimizdeki tüm mülki ekran anı defterimizi imzaladı. Halkımız duygu ve düşüncelerini paylaştı. İnşallah bu anı defterini, dolduktan sonra Sayın Cumhurbaşkanımıza ileteceğiz." dedi.

Gümüşhanelilerin anı defteriyle duygu ve düşüncelerini içtenlikle dile getirdiğine işaret eden Köse, "Arkadaşlarla oturduk, 'ne yapabiliriz' diye düşünürken böyle bir şey aklımıza geldi ve oluşturduk. Vatandaşlarımız çok yoğun ilgi gösterdi, kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Köse, 15 Temmuz Cuma akşamı Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine sızmış bir kısım hain FETÖ mensubunca girişilen darbe girişiminden sonra Gümüşhanelilerin milli iradeye ve demokrasiye onurlu, dik duruşla sahip çıktığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Gümüşhaneli hemşehrilerimizi bu husustan dolayı tebrik ve takdir ediyorum. Darbe girişiminde bulunulan saatlerde Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın aziz Türk milletine bir çağrısı oldu. Bu çağrı sonrası aziz milletimiz darbeye karşı onurlu bir duruş sergileyerek sokaklara döküldü. Cuntacılar, Türk milletinin bu kararlı duruşundan dolayı püskürtüldü. Seçilmiş bir cumhurbaşkanına, meşru hükümete ve Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı girişilen bu darbe girişimi sadece kınanmakla kalmamalı. Tüm Türkiye’de, Ardahan’dan Edirne’ye vatandaşlar, meydanları hınca hınç doldurarak darbe girişimini protesto etmiştir. Yapılan darbe girişimi, belki de Türk tarihinde bugüne kadar ilk defa toplumu tüm kesimleriyle birbirine kenetlemiştir. Milletimizin bu kararlı duruşu tüm dünyaya ders olmuştur. Bugün itibarıyla inşallah artık darbe tehlikesi atlatılmıştır. Milletimiz kararlı duruşuyla bunu başarmıştır."

Anı defterini kendisi de imzalayan Köse, yazısında şu ifadelere yer verdi:

"15 Temmuz 2016 Cuma günü Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızan bir grup hain Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarınca girişilen darbe girişimi, hiç şüphesiz demokrasimizi ve milli idareyi hedef almıştır ancak aziz Türk milleti, Cumhurbaşkanımız, liderimiz ve Başkomutanımızın darbe girişimine karşı çağrısıyla sokaklara çıkmış, devlet büyüklerimizin feraseti ile de darbe girişimi püskürtülmüştür. Bu darbe girişimiyle tüm dünya şunu çok iyi öğrenmiştir ki milletimiz bu birlik ve beraberliğiyle cuntaya boyun eğmemiş ve milli iradeyi çiğnetmemiştir. Bu vesileyle 15 Temmuz kalkışımından beri cuntaya karşı sokakları dolduran aziz Gümüşhanelilere teşekkürü borç bilir, şükranlarımı sunarım."

- "Tarih bunu unutmayacaktır"

Defteri imzalayan Adnan Ali Ayvaz, 15 Temmuz'daki darbe girişimini şiddetle kınadıklarını vurgulayarak, "Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 1960'ta gerçekleşen darbeyle Başbakanımız Adnan Menderes'i astılar. 1980'de sivil halkımızı cezaevlerinde sağ, sol demeden idam ettiler. 15 Temmuz'da sandılar ki aynı şeyi başaracaklar ama başaramadılar. Demokrasi kazandı. İnşallah böyle bir acı bir daha yaşanmaz. Bu vatanda inşallah ezan dinmez, bayrak inmez. Böyle devam eder. Darbeler bir daha olmaz." ifadesini kullandı.

Ertürk Yakut da 15 Temmuz'da milli iradeye darbe vurmaya çalışanların, kendi kazdıkları kuyuya düştüklerini belirterek, şunları söyledi:

"Kesinlikle kabul edilebilir bir durum değil. Türkiye'de var olan düzeni bozmaya çalışmak, ülkeyi yıkmaya, bölmeye çalışmak kimsenin haddine değil. Gereken cezayı buldular, daha kötüsünü bulmalarını temenni ediyoruz. Cumhurbaşkanının yanına kadar sokulan bu adi insanlar, anlamsız ve gereksiz bir harekete kalkıştı. Bu kalkışmış oldukları hareket de başlarına yıkıldı."

Gümüşhane'de herkesin duygu ve düşüncelerini anı defterine yazdığını, uygulamayı güzel bulduğunu dile getiren Yakut, "Gelecek nesillere burada yaşananlar çok net şekilde aktarılacak. Yazılmış olan belgeler her zaman tarih sayfalarında yerini alacaktır. Fetullahçı Terör Örgütü'nün yaptığı darbe girişimi de bu temiz sayfalara kirli noktalar olarak düşmüştür. Tarih bunu unutmayacaktır." dedi.