Sarıyer’de düzenlenen hamsi şöleninde pişirilen 5 ton hamsi vatandaşlara ikram edildi. Şölene katılan AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı Başkanı Salih Bayraktar, “Hamsi balığı, ‘Artık birbirinizi yemeyin, beni yiyin diyor’ Hamsi bizim ortak paylaşımımız olmuştur" dedi.
Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı, geleneksel balıkçılığın yapıldığı Sarıyer’de hamsi şöleni düzenledi. Şölene, AK Parti Sarıyer İlçe Teşkilatı Başkanı Salih Bayraktar, il yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. Her yaştan vatandaşın katıldığı şölende pişirilen 5 ton hamsi davetlilere dağıtıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı şölende vatandaşlara hamsinin yanı sıra helva ve salata da ikram edildi. Halk oyunları ekibinin kemençe eşliğinde sunduğu gösteri renkli dakikalar yaşattı.

“ARTIK BİRBİRİNİZİ YEMEYİN, HAMSİ YİYİN”
Şölende konuşan Salih Bayraktar, kültürel değerleri koruduklarını belirterek, “Ulusal ve kültürel değerlerimiz korumak birlik ve beraberliğimiz güçlendirmek adına Sarıyer İlçe Teşkilatı olarak böyle bir organizasyon yaptık. Bildiğimiz gibi hamsi Karadeniz’de tüketilen balıktır. Günümüzde 81 vilayetimizde balık tüketilmektedir. Hamsi bizim ortak paylaşımımız olmuştur. Günün anlamına hamsi balığı atıfta bulunuyor. Hamsi balığı diyor ki ‘Artık birbirinizi yemeyin; hamsi yiyin, beni yiyin’” diye konuştu.
Hamsi şöleni akşam saatlerine kadar sürecek.
(İHA)