KASTAMONU (AA) - Hanönü’de düzenlenen silahsız özel güvenlik kursunu tamamlayan başarılı kursiyerler belgelerini törenle aldı.

İlçede düzenlenen "Mesleğimle Varım Projesi" kapsamında açılan silahsız özel güvenlik kursunun tamamlanması nedeniyle bir pastanede sertifika töreni düzenlendi.

Törene, ilçede faaliyet gösteren özel bir maden şirketinin Halkla İlişkiler Müdürü Hakan Karan, kursu düzenleyen güvenlik amiri Faruk Kapusuz ve kursiyerler katıldı.

Karan, kursiyerleri tebrik ederek, "Hanönü ve köylerinden 6 kadın, 17 erkek toplam 23 kursiyer, meslek edindirmek için hazırlanan Mesleğimle Varım Projesi kapsamında verilen silahsız özel güvenlik kursuna katıldı. Kursiyerlere yapılan masrafların tamamına yakını ilçemizde faaliyet gösteren özel maden şirketi tarafından karşılandı. Kurslarda başarılı olarak belgelerini alan arkadaşlarımızın iş bulması kolaylaşacaktır." dedi.

Karan, 2018 yılında hizmete girecek bakır üretimi tesisinin ilçe ekonomisi ve istihdamına büyük katkı sağlayacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından başarılı kursiyerlere sertifikaları verildi.