KASTAMONU (AA) - Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi, "Vurmalı Çalgılı Ritim Grubu", 11. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali'nin ardından katıldığı Kastamonu'da yapılan "Öğrenme Şenlikleri'nde başarısıyla dikkat çekti.

Hanönü İlçe Milli Eğitim Müdürü Serkan Demirkıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Zehra Dinçer tarafından çalıştırılan Vurmalı Çalgılar Ritim Grubu'nun Kastamonu'da düzenlenen Öğrenme Şenliklerine katıldığını ve misafir ve izleyicilerin büyük beğenisini kazanarak şenliğe renklilik ve farklılık kattıklarını söyledi.

Demirkıran, Türkiye genelinden 81 ildeki okullar arasından 7 okul arasına girerek 11. Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali'ne katılmaya hak kazanan Hanönü Çok Programlı Anadolu Lisesi Vurmalı Çalgılar Topluluğu'nun başarısının il ve ilçelerinde büyük sevinç yarattığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçısı proje ve hak sahibi Dinçer Özer başkanlığında kurulan ve profesyonel sanatçılardan oluşan seçici kurula gönderilen video kaydına bakılarak grubun festivale davet edildiğini anlatan Demirkıran, kurulun, müzikal açıdan yeterlilik, teknik açıdan yeterlilik, sahne öz güveni, ritmik müzikal birliktelik, uyum, bütünlük, enstrüman hakimiyeti gibi kriterleri dikkate aldıklarını kaydetti.

Müzik öğretmeni Zehra Dinçer ise yeni çalışmalar içinde olduklarını belirterek, "Öğrencilerimiz Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Salonu'nda performanslarını sergileyerek mutluluk ve heyecan duygusunu en güzel şekilde yaşamış ve başarıları Türkiye çapında olmuştur." dedi.

Vurmalı Çalgılar Ritim Grubu öğrencileri ise hem Ankara'yı görme fırsatları olduğunu hem de farklı enstrümanları tanıma ve kullanma imkanı bulduklarını, farklı okullardan gelen öğrenciler ile tanışma fırsatları yakaladıklarını söyledi.