AMASYA (AA) - Amasya Üniversitesi Gümüşhacıköy Hasan Duman Meslek Yüksekokulu 4. dönem öğrencileri için mezuniyet töreni düzenledi.

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Gümüşhacıköy Spor Salonu'nda düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, eğitimin yaygınlaştırılmasında sivil toplum örgütlerinin ve bireysel anlamda eğitim gönüllülerinin ön plana çıkması gerektiğini, Gümüşhacıköy'de bunun en güzel örneğini gördüklerini söyledi.

Öğrencilere seslenen Orbay, "Sevgili öğrenciler, hayat bundan sonra başlıyor. Önünüzde iki zorlu maraton var. Birincisi kendi ayaklarınızın üzerinde durabileceğiniz bir işe sahip olmak, ikincisi de neslinizi, milli manevi duygularımızı kuşaktan kuşağa taşıyacak çekirdek aileyi oluşturacak bir eş bulmanız lazım. Her iki maratonda da sizlere başarılar dilerim." dedi.

Okul birincisi olan Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm öğrencisi Tuğbanur Bayram'ın konuşmasının ardından okulu dereceyle bitiren öğrencilere protokol üyeleri tarafından diplomaları verildi.

Tören sonunda öğrenciler, toplu halde havaya kep fırlatarak mezuniyeti kutladı.

Törene, Kaymakam Hüseyin Tekin, Belediye Başkan Vekili Hasan Akdağ ile öğrenciler ve velileri katıldı.