Tedavi gördüğü hastanede 83 yaşında hayatını kaybeden gazeteci-yazar Hasan Pulur için Milliyet gazetesi önünde tören düzenlendi.
Türk basınının duayen isimlerinden 83 yaşındaki usta gazeteci-yazar Hasan Pulur, organ yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün hayatını kaybetti. Pulur için Milliyet gazetesi önünde bugün tören düzenlendi. Törene Milliyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila, oğlu Bülent Pulur, ailesi, sevenleri ve gazeteciler katıldı. Pulur’un naaşı sabah saatlerinde gazete önüne getirildi. Törende bir konuşma yapan Fikret Bila, “Sevgili ustamız Hasan Pulur’u uğurlamak için toplandık. Hasan Pulur, Türk basını ve toplumunun vicdanı olmuş bir büyüğümüzdü. Bir yerde ters bir gelişme, eleştirilecek bir olay olursa ‘Tam da Hasan Pulurluk’ diye ifade edilirdi. Bugün gerçekten de Türk toplumunun vicdanı haline gelen bir kalem olduğunu gösteriyor. O halk için yazan ve yaşayan halk diliyle yazıp, konuşan bir büyüğümüzdü. Çok sade bir yazı dili vardı. Türkçe’yi de çok yalın kullanırdı. Her yazısı da mutlaka bir ders olurdu. Biz onun yazılarını okuyarak yanında büyüdük. Bizim öğretmenimiz ve hocamızdı. Hasan Pulur hocamız hem yazısının hem de hayatının ortasına mutlaka insanı koyardı. İnsan odaklı çalışan ve yazan bir büyüğümüzdü. Fıkra yazarlığında bence en üst düzeye ulaşmış bir kalemdi. Onun kaybı Türk basını ve Milliyet için çok büyük bir kayıptır. Yeri kolay kolay doldurulamayacak öncü kalemlerimizde biriydi. Hepimiz çok üzgünüz. Ben, Milliyet ve basın camiası ile tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun mekanı cennet olsun” dedi.
Yapılan duanın ardından Pulur’un naaşı, meslektaşlarının omuzları üzerinde cenaze aracına bindirildikten sonra cenaze namazı kılınmak üzere Levent Camii’ne götürüldü. Törenin ardından Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan da gazeteye gelerek taziye ziyaretinde bulundu.
(İHA)