Hava Harp Okulu 2’nci sınıf öğrencisi 25 askeri öğrenci, hakimlik sorgularının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öğrenciler, sorgularında komutanları ve albayın halka yalan söylediğini belirtti.
Darbe girişimine ilişkin soruşturmada gözaltına alınan Hava Harp Okulu 2’nci sınıf öğrencisi bir grup askeri öğrencinin Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ndeki sorgusu sona erdi. Hakimlikte ifade veren askeri öğrenciler, darbe girişiminden haberdar olmadıklarını, komutanlarının emriyle bir otobüse bindirilerek eğitime götürüldüklerini sandıklarını söylediler.

İŞTE O İFADELER
Birbirine benzer ifadeler veren askeri öğrencilerden birinin ifadesi şöyle:
“Akşam içtiması aldı. Daha sona tam teçhizatlı olarak 2’nci içtima alındı. Bizlere plansız eğitim olacağını söyleyen komutanımız, otobüse binmemizi emrederek otobüste uyuyabileceğimizi söyledi. Bizler otobüse bindik. Trafikte uzun süre kaldık. Tepkili halkın otobüs camlarına vurmasıyla uyandık. Daha sonra komutanımız sivil halkla konuştu ve bizi eğitime götürdüğünü söyledi. Halk inanmayınca albayı arayıp sesini hoparlöre veren komutanımız, ’Albayım halka söylüyorum ama inanmıyorlar, siz de öğrencileri eğitime götürdüğümüzü söyler misiniz?’ dedi. Komutanın konuştuğu albay onaylayarak, ’Evet eğitime gidiyorlar’ dedi. Bir tuhaflık olduğunu ancak o zaman anlayabildik, çünkü albay yalan söylüyordu. Bizim eğitimimiz Ekim ayında başlayacaktı. Ancak yine darbe girişimi olduğunu anlamadık, biz IŞİD ile ilgili bir şey var zannettik. Bir süre sonra polis ekipleri gelerek bizi gözaltına aldı.”
Sorgusu tamamlanan 25 askeri öğrencinin tamamı “darbeye teşebbüs” ve "terör örgütü üyeliği" suçlarından tutuklandı. Şüpheli askerler ve öğrencilerin sorgusuna devam ediliyor.
(İHA)