SAMSUN (AA) - Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, altyapı çalışmaları devam eden Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) incelemelerde bulundu.

İkiz, Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB şantiyesini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı.

Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB'nin Havza ve bölge için çok önemli olduğunu dile getiren İkiz, organize sanayi bölgesinin istihdam sorununun çözülmesine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Genişleme alanı ile Karadeniz'in en büyük organize sanayi bölgesi olacak Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB'nin altyapı çalışmaları hızlı şekilde devam ettiğini anlatan İkiz, "Bu yıl sonu itibarıyla altyapı çalışmaları tamamlanacak. Şimdiden ciddi talepler gelmekte. İnşallah kısa süre içerisinde burada fabrika bacaları yükselecek ve faaliyete başlayacak. Organize sanayi bölgesinin faaliyete geçmesi ile istihdam sorunu çözülecek ve Havza artık göç veren değil, göç alan bir yerleşim bölgesi olacak." ifadelerini kullandı.

İkiz'e incelemelerinde Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Büyük eşlik etti.