SAMSUN (AA) - Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Acar, oda binasında düzenlenen toplantıda, OSB çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Kaymakam Vekili Cengiz Nayman, tanıtım çalışmalarının önemine değinerek, "Önceliğimiz buraya ciddi yatırımcıları getirecek çalışmalar yapmak. Bu amaçla sanayi fuarları başta olmak üzere tüm tanıtım argümanlarını kullanmalıyız." dedi.

Belediye Başkanı Murat İkiz de uzun ve zorlu bir sürecin sonuna geldiklerini dile getirerek, "İnşallah burada kurulacak fabrikalar ile ilçemizde göç duracak. Bölgemizin kalkınması için bundan sonraki hedefimiz, yatırımcı bulmak. Havza OSB'nin temelini atan ve her zaman destek olan Cemal Yılmaz Demir ile emeği geçen herkese teşekkür ederim." diye konuştu.

Acar da kısa süre içinde sanayi bölgesinde fabrikaların faaliyet göstereceğini belirterek, tanıtım için çalışma yürüttüklerini söyledi.

Eski Samsun Milletvekilli Cemal Yılmaz Demir, her şeyin hayal kurma ile başladığına dikkati çekerek, "15 yıl öncesi Havza OSB bir hayaldi. Havza'dan kardeşlerimiz geldi ve birlikte bir yola girdik. İnşallah kısa süre sonra bu işin olumlu sonuçlarını göreceğiz. Bir ülkenin kalkınması sanayiden geçer. Sanayiniz ne kadar güçlü ise o kadar güçlü ve hızlı büyürsünüz. İnşallah bizler de buralara yatırımcı bulma konusunda elimizden gelen gayreti göstereceğiz." ifadesini kullandı.