SAMSUN (AA) - Havza Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Erkan Acar, bir süre önce altyapı çalışmalarına başlanan Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) kullanılacak ve enerji ihtiyacını karşılayacak enerji nakil hattının proje aşamasına geldiğini belirtti.

Acar, bir süre önce altyapı çalışmalarına başlanan Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB'nin enerji ihtiyacını karşılamak amacı ile Ladik’ten gelecek 13 kilometrelik enerji nakil hattı için çalışmaların başladığını söyledi.

Çalışmalar kapsamında enerji nakil hattı ve enerji nakil hattı kamulaştırma projelendirme işi ihalesinin tamamlandığını belirten Acar, "İlçemiz ve bölgemiz için çok büyük bir öneme sahip Havza Tarımsal Ürün İşleme ve Tarım Makineleri İhtisas OSB’nin enerji ihtiyacını karşılayacak olan enerji nakil hattı ve enerji nakil hattı kamulaştırmaları için hazırlanacak olan projelendirme işine, yapılan ihale sonrası başlandı. Projelendirme işinin tamamlanmasının ardından kısa süre sonra 13 kilometrelik enerji nakil hattı yapım işi için ihaleye çıkacağız" dedi.