SAMSUN (AA) - Havza'da Makbule Yusuf Ölçer Yatılı Bölge Ortaokulu'nda "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.

Okul müdürü Hüseyin Yavuz, spor salonunda düzenlenen fuarın açılışında, öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan fuara, fen bilimlerinde 10, Türkçe, matematik ve robotik uygulamalar alanlarında 3'er, İngilizce de ise bir olmak üzere 20 projenin katıldığını söyledi.

Yavuz, projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen başta proje koordinatörü Burçin Sezer olmak üzere tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.

Daha sonra fuarda emeği geçenlere plaket verildi. Çeşitli gösterilerin gerçekleştirildiği program sonunda sergi ziyarete açıldı.

- Hayırsever iş adamından okula laboratuvar

Makbule Yusuf Ölçer Yatılı Bölge Ortaokulu'nda hayırsever iş adamı Atilla Aşılıoğlu tarafından yaptırılan fen laboratuvarının açılışı da gerçekleştirildi.

Okul müdürü Yavuz, açılışa katılan İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Murat Özdemir, İlçe Emniyet Müdür Vekili İsmail Kahyaoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Sağlam'a laboratuvar hakkında bilgi verdi.

Yavuz, laboratuvarın yaklaşık 20 bin lira olan maliyetinin tamamını hayırsever iş adamı Aşılıoğlu'nun karşıladığını kaydetti.