SAMSUN (AA) - Havza Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Hüsamettin İlhan, şap hastalığı riski nedeniyle kapatılan canlı hayvan pazarının yeniden açıldığını bildirdi.

İlhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun Valiliği Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonu tarafından alınan karar gereği çevre il ve ilçelerde görülen şap hastalığı nedeniyle ilçede faaliyet gösteren canlı hayvan pazarının haziran ayında kapatıldığını hatırlattı.

İlçede iki mahallede şap hastalığı vakası görüldüğünü fakat gerekli çalışmalar ile hastalığın bertaraf edildiğini anlatan İlhan, "İlçenin geçiş noktasında yer alması nedeniyle koruma amaçlı olarak canlı hayvan pazarı şap hastalığı riski ortadan kalkana kadar kapalı kaldı. Mahallemizde şap vakasının görülmesi ve hastalığın yayılma riskine karşı tedbir olarak Samsun Valiliği Hayvan Sağlığı Zabıta Komisyonun aldığı karar doğrultusunda haziran ayında kapatılmıştı, dün alınan karar ile canlı hayvan pazarımız tekrar açıldı." dedi.

Bundan sonra hayvan hareketlerinde daha dikkatli olunması gerektiğini belirten İlhan, "Özellikle Kurban Bayramı nedeniyle hayvan trafiğinde artış bekleniyor. Çiftçilerimizin dikkatli olması gerekli. Belgesiz, kulak küpesiz, bilgisiz hayvan alıp satmamalarını istiyoruz. Bunlara dikkat etmeyenler cezai işleme muhatap olacaktır." uyarısında bulundu.