SAMSUN (AA) - Havza Belediye Başkanı Murat İkiz bu yıl ilçede yaklaşık 17,5 kilometrelik doğal gaz hattı yapılacağını belirtti.

Havza'da 2017 çalışma takvimi içinde yapılacak doğal gaz çalışmaları ile ilgili olarak Havza Belediye Meclis Salonunda dağıtıcı firma yetkilileri ile bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, dağıtıcı firmanın Yapı Şefi Emre Şen ve Yapım Teknikeri Ahmet Güner'den yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Şen, bugüne kadar ilçede 90 bin 77 kilometrelik doğal gaz hattı çekildiğini, 2 bin 600 dağıtım kutusu konulduğunu belirterek, "Bu yıl sonunda ilçede 108 kilometrelik bir çalışma tamamlanmış olacak. Şu an 4 bin 4 olan abone sayımız ise yıl sonunda yaklaşık 5 bin 300 olacak." dedi.

Değerlendirmeler sonunda açıklamada bulunan İkiz, 7 mahallede doğal gaz çalışması yapılacağını belirterek, "İnşallah nisan ayı itibari ile çalışmalarımıza başlayacağız. Amacımız en kısa sürede ilçemizin tamamına doğal gaz verebilmek. Dağıtıcı firma tarafından bu yıl ilçede yaklaşık 17,5 kilometrelik doğal gaz hattı çalışması yapılacak ve ilçemizde abone sayısı 5 bin 300'e yükselecek. Havza Belediyesi olarak bizler de doğal gaz çalışmalarının yapıldığı bölgelerde zaman kaybetmeden yol yenileme çalışmalarına başlayacağız. Halkımıza hayırlı olsun." diye konuştu.