SAMSUN (AA) - Havza'da Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Türk Kızılayı işbirliğinde kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kaymakam Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Murat İkiz, Cumhuriyet Savcısı Samet Can Acar ile daire müdürleri, Mehmetçik Meydanı'nda kurulan seyyar kan bağış çadırı ile kan bağışı toplama otobüsünü ziyaret etti.

Tanrısever, bu yıl iptal edilen 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ile Termal Turizm Festivali kutlamalarının yerine kültürel ve sosyal etkinliklere ağırlıklı verildiğini söyledi.

Bu kapsamda belediye ile kan bağışı kampanyası başlattıklarını anlatan Tanrısever, "Kaymakamlık olarak katılımın yoğun olması için gerekli çalışmalarımızı yaptık. Unutulmamalı ki kan sürekli ihtiyaçtır. Bu nedenle herkesi kan vermeye davet ediyorum." dedi.

İkiz ise terör olayları nedeniyle kutlama programlarının iptal edildiğini hatırlatarak, "Bu yıl festivalimizi gerçekleştiremedik. Bunun yerine bu tür organizasyonlar ile iyi bir şeyler yapma çabasındayız. Üç gün sürecek kampanyamız sonucunda Türk Kızılayı'mıza önemli miktarda kan bağışında bulunacağımıza inanıyorum. Herkesi kan vermeye davet ediyorum." diye konuştu.

Daha sonra Kaymakam Tanrısever, Belediye Başkanı İkiz, Savcı Acar ile diğer protokol üyeleri, kan bağışında bulundu.