İSTANBUL (AA) - Bağcılar Belediyesi tarafından ihtiyaç sahipleri için açılan ve 10 yılda 45 bin ihtiyaç sahibinin faydalandığı Hayır Çarşısı'nda, 140 bine yakın kıyafet yardımı yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ihtiyaç sahipleri için hayırseverlerin ve firmaların desteğiyle hizmet veren Hayır Çarşısı'nda bayram heyecanı yaşanıyor. Çarşıdan maddi durumu iyi olmayan her yaştan ilçe sakini ücret ödemeden kıyafetini alabiliyor.

Vatandaşlar, belediyenin verdiği belge ile bu hizmetten faydalanabiliyor. Ortalama 80 aile her gün uğradığı Hayır Çarşısı'ndan kıyafetlerini alabiliyor.

Hayır Çarşısı'ndan 10 yılda 45 bine yakın ilçe sakini faydalandı. Yine bu hizmetten faydalananlara 140 bine yakın kıyafet yardımı yapıldı. Haftanın beş günü 08.30 ile 17.00 saatleri açık olan çarşıda, kıyafet yardımının yanı sıra yine maddi durumu iyi olmayanlara damatlık ve gelinlik veriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Hayır Çarşısı'nın önemine dikkati çekti. Hayırseverler ile ihtiyaç sahipleri arasında köprü vazifesi gördüklerini anlatan Çağırıcı, şunları kaydetti:

"Maddi durumu iyi olmayan hemşehrilerim bu Kurban Bayramı'na da yeni kıyafetleriyle giriyor. Onların huzuru bizim için çok önemli. Hemşehrilerimin Kurban Bayramı'nı en iyi şekilde yaşaması için hizmetlerimize devam ediyoruz."