Samsun’da alçak uçuş yapan helikopter, halk pazarını birbirine kattı. Helikopterin rüzgarından pazar şemsiyeleri yıkılırken, olayda 1 kişi yaralandı.
Olay, İlkadım ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi TEİAŞ Orta Karadeniz Yük Tevzi İşletme Müdürlüğü yanında günlük kurulan pazar yerinde meydana geldi. Özel bir elektrik şirketine ait olan helikopter pazar esnafının bulunduğu alanda alçaktan uçuş yaptı. Bu sırada pazarcıların şemsiyeleri, çadırları ve malzemeleri savrulurken, bir aracın da camları kırıldı. Helikopterin alçaktan uçtuğu sırada pazarda satış yapmaya çalışan 50 yaşındaki Nur Gündüz isimli kadın yaralandı. Olay yerine çağrılan 112 Acil Servis ekiplerince Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

“Zararımız var, şikayetçi olacağız”
Hastanedeki tedavisinin ardından olay yerine geri dönen 50 yaşındaki pazarcı Nur Gündüz, olayı anlatarak, “Pazar yerini kurduk satış yapıyorduk. Birden fırtına esti. Helikopter santralin üzerinde durdu. Tezgahlarımız, şemsiyelerimiz savruldu.Biz de korktuk. Savrulan şemsiyeler belime vurdu. Bir tane mi iki tane mi bilmiyorum. Belimden yaralandım. Belim çok ağrıdı. Ambulans geldi ve hastaneye gittik. İğne vurdular. Belimde burkulma ve incinme varmış. Doktor bana 4 gün istirahat verdi. Zararımız var, şikayetçi olacağız” dedi.

“Darbe olduğunu düşündük”
Helikopterin alçaktan uçmasından dolayı darbe olduğunu düşündüklerini ve korktuklarını ifade eden pazar esnafı Mesut Çıtla ise, “Saat 11.00 sıralarında helikopter uçuyordu. Biz de darbe oluyor zannettik. Korkudan ödümüz patladı. Her şey birbirine girdi. Yazık değil mi? Biz burada akşama kadar 1 lira kazanmak için ter döküyoruz. Helikoptere ‘git’ diye bağırıyoruz yine geliyor. Geçen sene yine böyle bir uçuş yaptılar. Bu uçuşu boş bir zamanda yapsınlar” diye konuştu.
Diğer pazar esnafı ise zararlarının olduğunu ve şikayetçi olacaklarını söylediler.
(İHA)