Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin ölümü ile sonuçlanan helikopter kazasında FETÖ izine rastlanması üzerine aileler harekete geçerek davaya müdahil olmak için Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe gönderdi.
7 yıl önce BBP merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, dönemin BBP İl Başkanı Erhan Üstündağ, İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı ve Belediye Meclis Üyesi adayı Murat Çetinkaya ile İhlas Haber Ajansı İl Temsilcisi İsmail Güneş’in ölümüyle sonuçlanan helikopter kazasında 15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ izlerine rastlanılması ve helikopter kazasında kaza kırım ekibinde görev alan bazı askerlerin FETÖ kapsamında tutuklanması aileleri harekete geçirdi.
Kazada hayatını kaybeden Erhan Üstündağ’ın ağabeyi Ahmet Üstündağ, Yüksel Yancı’nın ağabeyi Turan Yancı ve Gazeteci İsmail Güneş’in ablası Melek İlkay, takipsizlik kararı verilen davanın yeniden açılması ve davaya müdahil olmak için Sivas Adliyesine gelerek Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe gönderdi.
Adliye binası önünde açıklama yapan Ahmet Üstündağ, "Dış güçlerin ve onların uzantılarının 25 Mart 2009 günü yani 7 yıl geçkin bir süredir aramızdan bilinçli olarak kopartılan bu milletin öz evlatlarını ve kardeşlerimizi karlı dağlarda ölüme terk eden bu olaya ’suikast’ diyemeyen adalet kavramının sadece sözde kaldığı hatta ve hatta mahkemenin soyut ve somut bu kadar bilgi, belge, tanık, radar görüntüleri varken buna rağmen davayı o mahkemeden bu mahkemeye taşınarak zaman aşımı kavramını iyi kullandığını ve gelinen noktada Muhsin Yazıcıoğlu ve yol arkadaşların uğramış oldukları suikast davasında takipsizlik kararı verilmiş olup itiraz edilmiş ancak itiraz sonuçlanmamıştır. Her defasında Türk milletinin ve Türk yargısına güvenimizin tam olduğunu ve belirttiğimiz her ortamda artık bunu gözden geçireceğimize adalet kavramının önce kalplere, vicdanlara nüksetmesi gerektiğini sonra herkesin zaten bunları takip edeceğinin bilinmesini isterim" dedi.

"FETÖ MENSUPLARI CUMHURBAŞKANIYLA GÖRÜŞMEMİZE İZİN VERMEDİ"
Cumhurbaşkanından defalarca randevu istediklerini ancak bu randevuların FETÖ mensupları tarafından engellendiğini iddia eden Üstündağ, "Süreçten duyduğumuz rahatsızlığı FETÖ yapılanmasının bu suikastte parmağının olduğunu ve bazı önemli durumları paylaşmak için Sayın Cumhurbaşkanımızdan aileler olarak 2-3 senedir defalarca randevu talep ettik. Ama sonuç herhangi bir dönüş olmadı. Biz bu randevunun Cumhurbaşkanımızın yanındaki FETÖ yapılanması ve bu durumdan rahatsızlık duyan kişiler tarafından engellendiği kanaatindeyiz" diye konuştu.
FETÖ soruşturması kapsamında helikopter kazasında görev alan bazı askerlerin tutuklanmasının ve kazanın FETÖ ile bağlantısı olup olmadığının sorulması üzerine Üstündağ, "Bununla ilgili açık olarak Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün dediği gibi ’GPRS araçlarını keçiler mi söktü?’ dedikleri ordu mensubu subayların bugün FETÖ soruşturmasında tutuklanıyorsa elbetteki bir bağlantısı vardır" ifadelerini kullandı.
(İHA)