50 yıl sonra kavuştuğu elektriğin ardından bir hayırseverin katkısı ile televizyona da kavuşan Hesna Usu, kutsal toprakları izleyip Kur’an-ı Kerim dinleyerek yılların özlemini gideriyor.

Uzun yıllardır elektriksiz yaşayan 91 yaşındaki Hesna Usu’nun evine, geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın talimatıyla elektrik tesisatı çekilmişti. Evine elektrik tesisatı yapılmasıyla çok mutlu olan Hesna Nine, hastalığından dolayı gidemediği Mekke ve Medine’yi televizyondan izleyerek, bir nebze de olsa özlem gideriyor. Televizyonda Kur’an-ı Kerim de dinleyen Hesna Usu, “50 seneden sonra şükür Allah’ıma. Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma, devletime ve milletime çok çok teşekkür ederim. Işığımı da gördüm, televizyonumu da gördüm. Allah razı olsun. Çok şükür kavuşturdunuz beni böyle ışığa. Hiçbir şey görmemiştim. Işığımda kalkıyorum, gece dışarıya çıkıp geliyorum, namazımı kılıyorum, abdestimi alıyorum. İnemiyordum, çıkamıyordum merdivenlerden. Medine, Mekke’leri gösterdiniz bana” ifadelerini kullandı.

Hastalığından dolayı hacca gidemeyen Hesna Nine, televizyondan hacıları izleyip, hacca gitme özlemini dindiriyor. Kutsal topraklara çok istemesine rağmen gidemeyen Hesna Usu, “7 sene 3 aylarımı tuttum. Ha gideyim ha gideyim gidemedim. Hastalandım. Temelli kaldım böyle. Çok şükür kavuşturdunuz beni. Televizyonda Medine, Mekke’mi, Kur’anımı hepsini izliyorum” şeklinde konuştu.

(İHA)