ORDU (AA) - Gölköy ilçesinde içinde çek, senet ve mahkeme evraklarının bulunduğu heybesini kaybeden 70 yaşındaki kişi, heybesini bulup getirenlere 15 bin lira para ödülü vaat etti.

Geçen ay ilçede heybesini kaybettiğini ileri süren Nurettin İslam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, içindeki evraklarla birlikte heybesini getirene 15 bin lira ödül vereceğini söyledi.

Heybenin kendisi için son derece önemli olduğunu söyleyen İslam, "Heybemi Gölköy'deki bir caminin şadırvanında abdest alırken unuttum. Ancak unuttuğum heybemi geri döndüğümde bulamadım. Konuyla ilgili yetkili makamlardan yardım istedim. Ancak yapılan araştırma sonrasında bir sonuç alamadım." dedi.

Heybesini kimin aldığını bilemediğini ifade eden ancak alan kişinin geri getirmesini isteyen İslam, "Heybenin içindeki evraklar benim için son derece önemli. Onun için heybemi bulup getirenleri 15 bin lirayla ödüllendireceğim. Eğer heybeyi çalan tespit edilse de hakkında davacı olmayacağım. Yeter ki evraklarımla birlikte heybeme kavuşayım." diye konuştu.

İslam, heybenin içinde sadece evrak bulunmadığını, tarihi bir takım eşyaların da olduğunu kaydederek, "İnşallah bu eşyalarıma da kavuşurum. Heybeyi bulan ya da görenin en yakın güvenlik güçlerine gitmesini rica ediyorum." diye konuştu.