ÇORUM (AA) - Hitit Üniversitesinde öğrenim gören 4 bin 300 öğrenci 2016-2017 akademik yılında mezun olmanın heyecanını yaşadı.

Meslek Yüksekokulu Ethem Erkoç Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vali Necmeddin Kılıç, yaptığı konuşmada, mezun öğrencileri tebrik ederek, "Artık okul hayatınız, öğrencilik bitti. Aramıza hoş geldiniz. Şimdi çalışma ve gayret gösterme zamanı. İşin zor kısmı bundan sonra başlıyor." dedi.

Kendisinin de 1982 yılında üniversiteden mezun olduğunu belirten Kılıç, şöyle konuştu:

"Gelecek hafta üniversiteden mezun olacak kızımla önceki yıllarda sohbet ederken bana, 'Baba 80'li yıllarda Türkiye gerçekten bu kadar kötü müydü? Bu anlatılanlar, yazılanlar doğru mu?' diye sormuştu. Ben de 'Kızım o anlatılanlar doğru değil. Çünkü Türkiye çok daha kötüydü.' diye cevap vermiştim. Bugünlerde geçmişte yaşanılan sıkıntıları, zorlukları daha iyi anlıyoruz. O günleri bir daha yaşamamak için çok çalışmamız, gayret göstermemiz lazım. Gelecek sizlerin elinde olduğu için daha azimli olmanız gerekiyor."

Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan da üniversitenin 18 bin öğrencisi, bine yakın personeli olduğuna dikkati çekerek, "Çok şükür bugünlere gelebildik. Her geçen gün büyümeye ve gelişmeye devam ediyoruz. Geleceğimize katkı yapmanız için sizleri aramızda görmeyi istiyoruz. Farklı şeyler düşünün, sürekli geliştirin. Şu an içinde bulunduğumuz binanın maliyeti, bir ton akıllı telefonun maliyetine eşit. Teknolojinin, yazılımın ne kadar önemli olduğunu buradan anlayın. Bu açıdan kendinizi geliştirin." ifadesini kullandı.

AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu ve Ahmet Sami Ceylan ile Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de konuşmalarında üniversite eğitiminin önemine dikkati çekerek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, bölümlerinde dereceye giren öğrencilere belgeleri ile hediyelerini verdi.

Öğrenciler, mezuniyet yemini edip keplerini havaya attıktan sonra, mutluluklarını aileleriyle paylaştı.