ARTVİN (AA) - Hopa'da, "Dış Ticaret Eğitimi" semineri düzenlendi.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası binasında düzenlenen seminerde konuşan Hopa Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Sarp Sınır Kapısı'ndaki modernizasyon çalışması nedeniyle geçişlerde ciddi sorunlar yaşandığını savundu.

Akyürek, "Ekonomi Bakanlığımızın ihracata verdiği desteği, buradaki araçların geçişinin hızlanması için RO-RO seferlerine de vermesini bekliyoruz. Geçişlerdeki sorunlar ihracatımızı engelliyor." diye konuştu.

Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Hüseyin Aydın ise, uluslararası rekabetçiliğin desteklenmesi, pazara giriş belgelerinin desteklenmesi, Türk ürünlerinin yurt dışında markalaşması, pazar araştırması ve pazara giriş desteği ve yurt dışı birim, marka ve tasarım desteği konularındaki ihracatta sağlanan destek programlarını anlattı.

İhracatta devletin vermiş olduğu desteklerin anlatıldığı seminerde, Ekonomi Bakanlığı uzmanı Dilek Doğruer ve iletişim uzmanı Mustafa Yılmaz, birer sunum yaptı.

Eğitim seminerine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Dış Ticaret uzmanı Merve Ece Algül, yönetim kurulu üyeleri ve iş adamları katıldı.