FETÖ’ye bağlı bir grup askerin kalkıştığı darbe girişimi sonrasında tutuklanan 2.Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve diğer rütbeli askerler darbeci olmadıklarını savundu.
Dün Malatya’da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile birlikte 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, 2. Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Serdar Sevgili’nin ve diğer rütbeli askerlerin ifadelerinde suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.
2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, FETÖ’yle hiçbir şekilde bağlantısının olmadığını savunarak her zaman FETÖ’ye karşı mücadele verdiğini ve hiçbir şekilde darbe girişiminde bulunmadığını iddia etti.
Darbeci askerlerin hazırladığı öne sürülen ‘darbe sonrası TSK’daki atamaların listesi’ ile hiçbir ilgisinin olmadığını ileri süren Huduti ile birlikte tutuklanan diğer 7 rütbeli askerin de aynı şekilde FETÖ’yle hiçbir bağlantılarının bulunmadığını iddia ettikleri öğrenildi.
FETÖ ile bağlantılarının olmadığını iddia etse de mahkeme Huduti ile diğer 6 rütbeli askerin tutuklanmasına karar vermişti.
(İHA)