Ala'nın açıklamalarından satır başları şöyle;
* Koalisyon güçleri ile karar alıp, icra yapıyoruz. 

* Şimdi de bu bölgede Türkiye için açık hazır tehlike bulunmaktadır. Dün 9, bugün 1 havan mermisi attılar. Türkiye atılan bombalara seyirci kalamaz. Bugün yapılan operasyon bu çerçevede değerlendirilmelidir.  Türkiye kendi güvenliğini sağlayacaktır.

* Kendi vatandaşlarımız içinde tedbir aldık. İlçe merkezindeki vatandaşlarımız güvenli bir bölgeye alındı. 6 köy boşaltıldı. Şu anda aldığımız insiyatif bu tehdit ortadan kalkana kadar devam edecektir. Tabi terörle karşılaşan ülkelerin deniz aşırı yerlerde aldıkları insiyatif hatırlanmalıdır. 

*Bizim vazgeçilmeyeceğimiz Suriye'nin toprak bütünlüğüdür. 

* Orada DAEŞ'in dışında başka terör örgütleri de var. PKK-PYD ilişkisi... Ayrıca bu iki örgütle FETÖ ilişkisi ortaya çıktı. Uluslararası güç odaklarından güç alığ Türkiye'ye yapılan saldırılara karşı alınması gereken insiyatifler alınıyor. 

* Cerablus'un temizlenmesi kısa zamanda sağlanacak.

* Terör Türkiye'nin istikrarı hedef alıyor. DAEŞ, PKK ve FETÖ istikrar hedef alınıyor. Cumhurbaşkanımız Türkiye'de istikrarı temsil ediyor. 

* Terör örgütleriyle Türkiye genel olarak mücadele etmektedir. Diyebiliriz ki Türkiye adeta terör örgütüyle savaş halindedir. Terör örgütleri dünyaya da saldırmaktadır ama en fazla Türkiye mücadele etmektedir* Koalisyon güçleri ile birlikte hareket ediyoruz.

GAZİANTEP SALDIRISI

* (Gaziantep'teki terör saldırısı) Patlayıcı RDX, bir fabrikasyon patlayıcı. Böyle olunca bu profesyonel bir yardım almış imajını da doğurur. RDX patlayıcı tipi genellikle profesyonel bir kurgunun olduğunu gösterir ama burada böyle midir, değil midir daha sonraki soruşturmalar ortaya çıkaracaktır.

"500 SUBAY ALACAĞIZ"

* Yetiştirmek üzere 500 subay, 3 bin astsubay alacağız. 1 Ocak 2007'den itibaren de öğretime başlayacak