Üsküdar’da huzurevinde yaşayan yaşlılar, bayramda teknoloji ile tanışmanın mutluluğunu yaşadı. Turkcell Emekliler Kulübü tarafından huzurevine yapılan ziyarette, yaşlılara teknoloji kursu verildi. Huzurevine bırakılan tabletlerle yaşlıların yakınları ile bağlantı kurabilmeleri sağlandı.
Prof. Dr. F. Kerim-Nilüfer Gökay Huzurevi, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan yaşlılar, bayramda teknoloji heyecanı yaşadı. Turkcell Emekliler Kulübü üyeleri, huzurevini ziyaret ederek, hediyeler dağıttı. Yanlarında tabletlerle gelen kulüp üyeleri, yaşlıların bayramda yakınları ile bağlantı kurması için tabletle ilgili bilgi verdi. Yaşlıları tek tek dolaşan görevliler, teknoloji kursu verdi. Anlatılanları büyük bir dikkatle dinleyen yaşlılar ise teknoloji ile tanışmanın mutluluğunu yaşadılar. Huzurevinde kalan Nail Gürbüz, “Harika bir şey. İlk olarak kızımla görüşeceğim. Kızım kanser oldu. İlk onunla görüşeceğim” dedi.
Turkcell Bireysel Pazarlama Direktörü Alper Ergenekon, “Biz Turkcell olarak bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanıp müşterilerimizin hayatına değer katmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda tabi Turkcell’in 34.6 milyon müşterisi var. Ve hepsinin de ihtiyaçları farklı farklı. Her müşteri profiline göre neler yapabiliriz diye bakıyoruz. Turkcell Emekliler Kulübü de işte bu amaçla kurulmuş bir kulübümüz. O kulübün çerçevesi altında emekli ve yaşlı vatandaşlarımızı teknoloji ile buluşturmak istiyoruz. Böylece onların yakınları ile iletişim kurabilmeleri, dünya ile iletişim kurabilmeleri en büyük amacımız. Hem iletişim merkezlerimizde, hem de yaşlılar ve emeklilerin bulundukları mekanlarda huzurevleri gibi. Oralara ulaşıp, orda kalan yaşlılara toplu halde nasıl cep telefonu kullanabilecekleri, tabletle nasıl iletişim kurabilecekleri veya zamanı nasıl değerlendirebileceklerini öğretmeye çalışıyoruz. Bunu Türkiye’de farklı yerlerde yapmaya başladık. İstanbul, İzmir, Balıkesir ve Kayseri’de yaptık. Amacımız tüm Türkiye’de bunu yaygınlaştırmak” diye konuştu.
(İHA)