ARTVİN (AA) - Valiler Kararnamesi ile Artvin Valiliği görevinden İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Muhterem İnce, Artvin'den ayrıldı.

İnce, Borçka, Hopa ve Arhavi ilçesinde vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerince uğurlandı.

Arhavi ilçesinde gazetecilere açıklama yapan İnce, Artvin’deki görev süresince vatandaş odaklı etkin ve verimli hizmetler gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Artvin’i ve Artvinlileri çok sevdiğini belirten İnce, 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde yoğun bir çalışma dönemi dolayısıyla sanki 3 yıl görev yapmış gibi hissettiğini dile getirdi.

İnce, tek hedefinin millete en iyi şekilde hizmet etmek olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Bazen valilik olur, bazen kaymakamlık olur, bazen müsteşarlık olur ama sorumluluğumuz her zaman milletimize ve devletimize karşı en üst düzeyde olacaktır. Artvin’in bende ayrı bir yeri olacaktır. Bundan sonra Artvin’e hizmet etmeye Ankara’da devam edeceğiz. Burada kapıyı hiçbir zaman için kapatmış değiliz. Elimizden gelen desteği ve gayreti en üst düzeyde vermeye çalışacağız."

15 Temmuz darbe girişiminde ülkenin uçurumun eşiğinden döndüğünü aktaran İnce, bu sürecin bir Kurtuluş Savaşı, ayrı bir Çanakkale olduğunu vurguladı.

İnce, milletin birlik beraberliği ve dik duruşuyla, vatana, millete, milli irade ve hükümete kasteden hain terör örgütü mensuplarına en güzel şekilde cevap verildiğini vurgulayarak "Ve bundan sonra da verilmeye devam edilecektir. Artvin, bu konuda hakikaten çok örnek davranışlar sergiledi. 15 Temmuz gecesini unutmamız mümkün değil. Unutturmamız da mümkün değil, unutmamamız lazım. Bu duygu ve düşüncelerle Artvin’e Allahaısmarladık diliyorum." dedi.

Vatandaşlar, uğurlamaya geldikleri İnce'ye çeşitli hediyeler verdi.