ARTVİN (AA) - Valiler Kararnamesi ile Artvin Valiliği görevinden İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığına atanan Muhterem İnce için veda yemeği düzenlendi.

DSİ 26. Bölge Müdürlüğündeki yemeğe, İnce ve eşi Beyhan İnce, CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, Vali Yardımcısı Mehmet Ali Öztürk, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Vali Yardımcısı Öztürk'ün açılış konuşması ile başlayan program, İnce'nin Artvin Valiliği görevi süresince yürüttüğü çalışmaların anlatıldığı slayt gösterimiyle devam etti.

Belediye Başkanı Kocatepe, İnce'nin Artvin'de görev yaptığı 3 aylık süreç içinde 3 yılda yaşanacak işleri yaşadığını belirterek, "İçimizde hafif bir burukluk var ama bir taraftan da seviniyoruz ki Artvin'den müsteşar olarak gidiyor. Sayın Valimiz iyi ki geldi ve burada 3 ay da olsa valilik yaptı. Artık İçişleri Bakanlığımız Artvin'i daha iyi bilen ve hisseden bir müsteşarla çalışıyor. Kendilerini tebrik ediyoruz." dedi.

Milletvekili Bayraktutan da Artvin'e verdiği hizmetlerden dolayı Muhterem İnce'ye teşekkür etti.

Muhterem İnce ise sevinç, üzüntü ve heyecan gibi farklı duygular içinde olduğunu ifade ederek, "Zor ve meşakkatli bir görev ama hakikaten de ülke adına çok güzel hizmetlerin yapılabileceği bir görev. Sevinçliyiz ve gururluyuz. Artvin'de iki bayram arası çalışma fırsatı bulduk. Ramazan Bayramı'nda geldik ve Kurban Bayramı'nda ayrılıyoruz." diye konuştu.

İnce, 15 Temmuz darbe girişimine de değinerek, "Ben de bu süreci sizlerle birlikte yaşadım. Bu ülkeye, bu millete, bu devlete, bu Cumhuriyete, Cumhurbaşkanımıza, Meclisimize yapılan hain darbe girişiminin gecesini hep birlikte yaşadık ama bu hainlere hep birlikte 'dur' dedik. Demokrasiye, ülkemize, devletimize sahip çıktık. Bu devleti, bu milleti, bu ülkeyi böldürmeyeceğiz. Hiçbir haine, hain güce, terör örgütüne bu ülkeyi kesinlikle vermeyeceğiz. En sonuna kadar savunacağız ve sahip çıkacağız. Bundan hiç birimizin şüphesi olmasın. En büyük göstergesi şehitlerimiz. Allah onlardan razı olsun. Allah hepsine rahmet eylesin. Gazilerimiz ise gücümüzün temsilidir."