Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, tüketicilere, yılbaşı için kalitesiz ürünlerle hazırlanan yabancı menşeli hediye paketlerinden uzak durmaları uyarısında bulundu, yerli üretime yönelik ürün ve hediyelerin tercih edilmesini önerdi. Palandöken, bu yılki ikramiyenin 60 milyon olduğunu hatırlatarak piyasaya sürülen sahte biletler konusunda uyarıda bulundu.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yılbaşı kutlamalarının yaklaşması nedeniyle piyasaya sahte ve kalitesiz ürünlerin sürülmeye çalışıldığına işaret etti.

Tüketicilere, güvenli yerlerden alışveriş yapmalarını tavsiye eden Palandöken, kaçak içki, merdiven altı üretimi şekerleme ve kalitesiz tekstil ürünleriyle hazırlanan, süslü, göz alıcı, yabancı menşeli hediyelerden uzak durulmasını istedi. Palandöken, şunları kaydetti:

"60 milyonluk ikramiye sebebiyle sahte olarak piyasaya sürülen biletlere de dikkat edin ve biletinizi bildiğiniz bayilerden alın. Eşinizi, dostunuzu memnun etmek isterken dikkat edin. Sahte, kaçak, kalitesiz ürünlerle dolu göz alıcı paketler hediyeyi verdiğiniz kişinin canına mal olabiliyor. Alkollü içki ve sigaraların Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu belgeli, bandrollü olması gerekiyor.

Çikolata, şekerleme, kuruyemiş gibi gıda maddelerinin son kullanma tarihine, gömlek, kravat benzeri tekstil nitelikli eşyaların da sahte olup olmadığına bakılmalı. Merdiven altı üretim ve satışın, vergisini düzenli ödeyerek ekonomiye katkı sağlayan gerçek esnafın mağduriyetine yol açtığı mutlaka dikkate alınmalı. Bu yıl ülke ekonomisini düşünerek, yerli üretime yönelik ürün ve hediyeleri tercih edin."