GİRESUN (AA) - Yağlıdere ilçesinde "İlköğretim Okullarında Kaynaştırma Eğitiminin Desteklenmesi" projesi kapsamında okulların zeka oyunları ve gelişim atölyelerinde eğitim verildi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Yalçın Alpaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2015 EDES programı bünyesinde müdürlük adına hazırlanan projenin bakanlık tarafından desteklenmeye değer bulunduğunu söyledi.

Alpaydın, toplam 40 civarında özel eğitim ve kaynaştırma öğrencisini sosyokültürel ve bilimsel alanda geliştirmek için üç ayrı atölyede proje boyunca haftalık olarak zeka ve gelişim uygulaması yapıldığını belirtti.

Proje ile öğrencilerin farkındalıklarını artıran sosyalleşme becerilerini zenginleştiren, ait olma, başarma ve görev alma özelliklerinin güçlendirilmesini hedeflendiğini kaydeden Alpaydın şunları kaydetti:

"Bireylerde, özellikle okul çağındaki engelli bireylerde en çok toplumun ilgilenmesi gereken hususlardan biride engelli bireylere karşı olumsuz olan bakış açılarını değiştirmek. Bunu yaparken hem bir farkındalık yaratmak hem de engelli bireyleri incitmemek gerekir. Biz eğitimciler sadece okul çağlarında fark ettiğimiz bu öğrencilerimizi desteklemekle her zaman yükümlüyüz.

İşte bu sebeple EDES kapsamında hazırlanan bu projede ilçemizde ilkokul ve ortaokul çağında, okulları ve öğretmenleri tarafından fark edilen ve yetkili kurullar tarafından düzenlenmiş raporlar ile orta ve hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan 40 civarında öğrencimizi öncelikle daha renkli, daha eğlenceli ve kendi zihinsel gelişimlerine daha da katkı verici eğitim ortamlarıyla destekliyoruz.

Daha sonra projemizin ikinci ve en önemli aşaması olan eğitim ve seminerlerle bu öğrencilerimizin öğretmenlerini, ailelerini ve sınıf arkadaşlarını farkındalık yaratmak için bir araya getireceğiz. Alanlarında uzman eğitimci ve sosyologlar tarafından verilecek olan bu eğitim ve seminerler ile Yağlıdere bu öğrencilerin farkına varacak."