AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, İnebolu Limanı’na en yüksek teklifi Eti Bakır A.Ş.’nin verdiğini açıkladı.
İnebolu Limanı’nın uzun zamandır Kastamonu gündeminde yerini koruduğunu söyleyen AK Parti Kastamonu Milletvekili Murat Demir, “Kastamonu’ya geldiğim ilk günden itibaren İnebolu Limanı ile ilgili tüm açıklamalarımda limanın Kastamonu ve bölge halkı için ne kadar öneme sahip olduğunu ve bu limanın Kastamonu için ne anlam ifade ittiğini hep söyledim. Seçilsem de seçilmesem de bu konu ile yakından ilgileneceğimi söyledim. Milletvekili olduğum ve TBMM’de çalışmaya bağladığımız ilk fırsatta konuyu Sayın Başbakanımıza üç vekil olarak anlattık ve bizzat Kastamonu için önemini ve kazanımlarını, bölgeye katkısını ifade ettik. Sayın Başbakanımızın talimatları doğrultusunda Özelleştirme İdaresi Başkanı bizimle irtibat kurdu ve ihalenin 30.11.2015 (bugün) yapıldığını söyledi. Eti Bakır ihaleyi açık arttırmada olan firma oldu” dedi.
Sözleşme aşamasında firma yetkilileri ile bir araya geleceklerini ifade eden Demir, “Üç vekil olarak ne istediğimizi limanla alakalı firmaya bildireceğiz. Konunun üç vekil olarak çok yakın takibindeyiz. Bu bağlamda tüm dedikodu ve asparagas haberlere takılmıyoruz. Başkalarının dediği gibi uyumuyoruz. Tam tersi üç vekil Kastamonu’nun geleceğini planlıyoruz. Biz büyük düşünüyoruz. Biz ne istersek liman o şekilde olacak diyoruz. Üç vekil olarak bölgemizin tüm sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz” diye konuştu.
Geçtiğimiz günlerde Kastamonu’nun diğer milletvekilleri Hakkı Köylü ve Metin Çelik ile birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ziyaret ettiklerini açıklayan Demir, “Ziyarette Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na İnebolu Limanı ile ilgili hassasiyetlerimizi aktardık. Sayın Başbakanımız, direkt Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nı arayarak, ’İnebolu Limanı ile ilgili her türlü bilgi sahibi olmak istiyorum’ talimatında bulundu. İnebolu Limanı ile ilgili milletvekilleri ne talep ediyorsa liman o şekilde özelleştirilecek” şeklinde konuştu.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile de görüşeceklerini belirten Demir, “Liman ile ilgili şartlarımızı sunacağız. Kabul edilirse özelleştirme devam edecek, kabul edilmezse ihale iptal edilecek” ifadelerini kullandı.
Demir, ayrıca İnebolu Limanı’na yaklaşık 70 milyon liralık bir yatırım yapılmasının planlandığını kaydetti.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, ikinci kez ihaleye çıkartılan İnebolu Limanı için 27 Kasım Cuma günü tekrar ihaleye çıktı. İhaleye 5 firma teklifte bulundu. İnebolu Limanı’nın 49 yıllığına özelleştirilmesi planlanıyor.
(İHA)