KASTAMONU (AA) - Kastamonu İl Genel Meclisi Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu, deprem analiz testi raporuna göre yıkım ve güçlendirme yapılması istenen İnebolu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde (MTAL) inceleme yaptı.

İnebolu İl Genel Meclis Üyesi Özdal Taşçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İnebolu MTAL'in pansiyon ve 10 daireli lojman binasına yıkım kararı verildiğini belirterek, okul binası ile atölyelerin ise güçlendirilmesinin istendiğini kaydetti.

Okul bünyesindeki bütün binaların yıkılarak yerine ilçedeki tüm meslek liselerinin bulunacağı bir kampüs inşa edilmesini istediklerini anlatan Taşçı şöyle devam etti:

"İl Genel Meclisine talebimizi içeren bir önergeyi sunduk. Burada 20 dönüm bir alan var. İlçemizdeki diğer 4 meslek lisesini de bir arada toplayarak güzel bir eğitim kampüsü inşa edilmesini amaçlıyoruz. Komisyon olarak hazırlayacağımız raporu haziran ayındaki toplantıda İl Genel Meclisine sunacağız. Daha sonra ise gereği için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne göndereceğiz."