ÇORUM (AA) - Çorum'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle kurulan İnsani Değerler Platformu, kentte yaşayan mültecilere Kur'an-ı Kerim hediye etmeye başladı.

Platformun kullandığı deponun önünde gerçekleştirilen toplantıda konuşan platform üyesi Yakut Bozdoğan, kentte yaşayan ve çeşitli yardımlar yaptıkları 800 mülteci aileye Kur'an-ı Kerim dağıtımına başladığını belirtti.

Mültecilere Türkiye'nin sahip çıktığının altını çizen Bozdoğan, "Hem insanlığın kıyıya vurduğu anı protesto etmek hem de Çorum da yaşayan, yaşamak zorunda kalan muhacir kardeşlerimize Kur'an-ı Kerim dağıtmaya karar verdik. Sabah bal ve kaymağını sıcak çayının eşliğinde yudumlarken, buz  gibi suda genzini acı tuzun yaktığı ufacık bedenlerin yaşlı ve açık kalmış gözlerinin içine nasıl bakacağının hesabını iyi hazırlamalıyız. Mültecilerin yaşadıklarını hiç umursamayanlar, duymayanlar, görmeyenler, konuşmayanlar, rahatsız olanlar var. 'Ülkelerini terk etmeselerdi' diyenler, sınır kapılarına bile sığdıramayanlar mevcut. Ancak biz onları unutmayacağız" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından platform sözcüsü Seyfettin Zengin ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mültecilere Kuran'ı Kerim dağıttı.