BOLU (AA) - İpek Yolu Belediyeler Birliği ve Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, "İyi korunan tarihi dokular, doğru yapılan yerel yönetimcilik ve etkili tanıtım, şehirlerin kaderini değiştiren doğru üçleme. Prag'dan Viyana'ya, Münih'ten Karlovy-Vary'e kadar 6 şehirde bunu bizzat yerinde gördük." dedi.

Kazan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tarihi ticaret yolu İpek Yolu üzerinde yer alan kentlerin her birinin tarihi, kültürel ve tabiat zenginlikleri açısından büyük turizm potansiyeli içerdiğine dikkat çekti.

Ankara'dan Bolu ve Sakarya'ya uzanan bu bölgeyi cazibe merkezi haline getirmek, daha fazla turist çekmek, kültürel, tarihi ve doğal niteliklerini tüm dünya ile paylaşmak ve tanıtmak istediklerini söyleyen Kazan, şunları dile getirdi:

"Hedeflerimizi iyi belediyecilik uygulamaları ile de güçlendirmeye çalışıyoruz. İpek Yolu koridorunda yer alan belediye başkanlarımızla birlikte Avrupa’da bizlere ilham verecek, belediyecilik adına iyi uygulamalar sergilenen şehirlerde incelemeler yaptık. İyi korunan tarihi dokular, doğru yapılan yerel yönetimcilik ve etkili tanıtım şehirlerin kaderini değiştiren doğru üçleme. Prag'dan Viyana’ya, Münih'ten Karlovy-Vary'e kadar 6 şehirde bunu bizzat yerinde gördük."

Bisiklet yollarından yaya geçitlerine, engelli yürüyüş yollarından parklara, alt yapıdan kent mimarisine, atık yönetiminden turizm çalışmalarına kadar örnek uygulamaları yerinde incelediklerini kaydeden Kazan, "Hedefimiz, bu bölgeyi hem turizm bölgesi haline getirmek hem de kendi yaşam alanlarımızı, yerel yönetimler açısından iyi örnekler arasına dahil etmek. Vizelerin kaldırılmasının, AB'yle bir süredir duran ilişkilerin yeniden ivme kazanmasının tartışıldığı bugünlerde biz de belediyeciliğimizi Avrupa standartlarına çıkarmak istiyoruz. Çünkü bizim insanımız, bölgemiz en iyisini hak ediyor." diye konuştu.