Hatta birçoğunuzun şuanda bu satırları okurken bende dediğinizi duyar gibi oluyorum. Bu yüzden de tatilimi nerede yapsam düşüncesinden hareketle araştırmalara başladım. Bu araştırmaları yaparken balkan turu gözüme ilişti. Zaten birçok kişinin de olduğu gibi benimde hayalimde yurt dışına açılıp başka ülkeler görmek var. Orada farklı kültürden insanlarla tanışıp incelemek fırsatım olacağını düşünüp, yeni lezzetler tadarak keyifli bir tatil geçirme düşüncesi bile heyecanlanmama yetiyor da artıyor bile. Sizde benim gibi bu hayali kuruyorsanız yazdıklarımı okuyup bilgi sahibi olabilirsiniz. Balkan ülkeleri bu anlamda sundukları birçok avantajla dikkat çekmekte. Hem çok uzak değil hem de benzer iklimlere sahip olduğundan rahatça uyum sağlayacağınızı düşünüyorum.

Uygun turlarla seyahat

Balkan ülkelerinin birçoğu süreli zamanda da olsa vizesiz seyahat avantajlarıyla oldukça da cazip. Tabi ki süre size ait ama kısa sürede birçok ülkeyi gezip yeni yerler keşfederek tatilinizi geçirebiliyorsunuz. Bu tatili tek başınıza planlayıp yapabilirisiniz elbette ki ama önerim Belgrad turu yapmanızdır. Böylece ne yapsam nerede kalsam ilk nerden başlasam tarzındaki soruları sormaktan kurtuluyorsunuz öncelikle. Size sadece kendinize göre hem süre hem de yer anlamında farklı seçenekler sunan turlardan birini seçmek kalıyor. Üstelik buralar içinde ön rezervasyon seçenekleri başlamış durumda. Dilerseniz ön rezervasyon avantajlarını da kullanıp daha uygun fiyatlarla da tatilinizi yapabilirsiniz.

Tabi ki birçok seçenek var önünüzde. Bunlardan biri de Dünya mirasına giren tarihi Mostar köprüsünü de görebileceğiniz Saraybosna turu yapmayı da düşünebilirsiniz. Savaş müzesini gezip orada yaşananları bir kez daha hatırlayıp hatta şehrin sokaklarında gezerken daha da geriye gidip ta Osmanlı zamanından kalma eserlere tanıklık edebilirsiniz. Bütün bu şehirlerin içinde yemyeşil doğasıyla insanı kendini hayran bırakan. Osmanlı’nın da uzun yıllar önemli şehirlerinden biri olmuş muhteşem Ohrid gölü çevresindeki Ohrid şehrinde şehir turu yapabileceğiniz seçenekleri de içinde barındıran Makedonya turları da ayrı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Daha fazla gecikmeden bir an önce rezervasyonunuzu yaparak ekonomik fiyatlarla tatil yapmanın tamda zamanı. Şimdiden iyi tatiller.