TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - EROL YILDIZ - Tokat'ın Erbaa ilçesinde yaşayan 17 yaşındaki işitme engelli sporcu Tunahan Yaylacı'nın hedefi, milli takım formasını giymek.

Mimar Sinan Mahallesi'nde yaşayan Halil-Sakine Yaylacı çiftinin 3 çocuğundan birisi olarak dünyaya gelen Tunahan Yaylacı, çocukken geçirdiği menenjit hastalığı sonucu işitme engelli oldu.

Okuldaki beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle 2 yıl önce güreşe başlayan Tunahan Yaylacı, bugüne kadar katıldığı turnuvalarda çeşitli başarılar elde etti. Tunahan, son alarak Ankara'da yapılan İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası'nda gençlerde Türkiye şampiyonluğunu kazandı.

Anne Sakine Yaylacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunahan'ın ikinci çocuğu olarak dünyaya geldiğini, 8 aylıkken geçirdiği hastalık nedeniyle hastanelerde tedavi gördüğünü anlattı. Yaylacı, tedavilere rağmen oğlunda işitme kaybı oluştuğunu söyledi.

Oğlunun okul çağına gelince Amasya'da Lokman Hekim İşitme Engelliler Okulu'na gittiğini bildiren Yaylacı, "Orada öğretmenleri ve spor hocalarının yardımıyla güreşe başladı. Geçen yıl 'ben güreşe gideceğim' dedi. Çankırı'da Türkiye üçüncüsü oldu. Son katıldığı şampiyonada ise altın madalya kazandı. İnşallah devamı gelir" dedi.


- Antrenörleri ile yazarak anlaşıyor


Tunahan'ın işaret dilini çok az bildiğini dile getiren anne Yaylacı, katıldığı turnuvalarda da işaret dilini pek kullanmadığını, daha çok antrenörleri ile yazarak anlaştığını kaydetti.

Sakine Yaylacı, "Tunahan ile küçüklükten bu yana bazı basit işaretler geliştirdik. Bu şekilde anlaşmaya çalışıyoruz. Genelde de yazarak anlaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

İşaret dili eğitmeni Harun Uzun'un sorduğu sorulara yazarak cevap veren Tunahan, beden eğitimi öğretmenin yönlendirmesiyle 2 yıl önce güreşe başladığını, sporu çok sevdiğini ve milli takımda yer almayı hedeflediğini belirtti.