İsrail'de hafta başından beri devam eden ve Türkiye de dahil birçok ülkenin söndürme çalışmalarına destek verdiği yangınların kontrol altına alındığı açıklandı

İsrail’de Salı gününden beri devam eden yangınların büyük oranda kontrol altına alındığı bildirildi.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, şu anda ülke genelinde devam eden büyük bir yangının olmadığını ve durumun kontrol altına alındığını söyledi.

Rosenfeld, güvenlik güçlerinin itfaiye birimleriyle irtibatlı bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü ve bazı noktalarda devam eden küçük çaplı yangınları söndürme çabalarına devam ettiklerini bildirdi.

Öte yandan İsrail’in Kanal 2 televizyonuna göre, Hayfa kentine bağlı el-Hadire ile Kudüs’e bağlı Nataf ve güneydeki Kiryat Malahi bölgelerindeki ormanlık alanlarda yeniden yangın çıkmaya başladı.

İtfaiye ekipleri İsrail’in çeşitli bölgelerinde yeniden yangının çıktığı alanlarda söndürme çalışmalarına başladı.

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada ise, güneydeki Kiryat Malahi bölgesinde çıkan yangının kontrol altına alındığı belirtildi.

İsrail'in birçok bölgesinde Salı günü çıkan yangınları söndürme faaliyetlerine Türkiye, ABD, İtalya, Hırvatistan, İspanya, Yunanistan, Filistin, Mısır, Ürdün ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi destek veriyor.

İSRAİL CUMHURBAŞKANI RİVLİN'NDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR 

DHA'nın verdiği bilgiye göre İsrail Cumhurbaşkanı Rivlin, Türkiye'nin İsrail'e gönderdiği yangın söndürme aracı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

İsrail'de salı günü Kudüs dahil 13 noktada çıkan yangınlar, rüzgarın da etkisiyle yayılmıştı. Yangınların çıkış nedeni bilinmezken, İsrail basınındaki bazı haberlerde "kundaklama" şüphesi olduğu öne sürülmüştü.