İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Gazze’de yaşananlara değinerek, “Güçlerini kan ve gözyaşı için seferber edenleri, insanlık onurunu ayaklar altına alıp, insanlığı öldürenlere sessiz kalanları, onları alkışlayanları da nefretle kınıyoruz” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “İstanbul Protokolü” iftarında iş, sanat, siyaset, spor, medya dünyasın birçok ünlü ismi ve dini liderleri buluşturdu. Yenikapı Şehir Parkı’nda düzenlenen ve İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın ev sahipliği yaptığı iftarda İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile işadamları Adnan Polat, Abdurrahim Albayrak, sanat dünyasından Orhan Gencebay Demet Akalın, Hakan Peker, Yonca Evcimik ile medya dünyasının ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile dini liderler katıldı.
İftara katılan davetlilere hitap eden Başkan Kadir Topbaş, rahmet, bereket ve yardımlaşma ayı Ramazan-ı Şerif’in son günlerine gelindiğine dikkat çekerek, bu ayda oluşan güzel iklimin devam etmesini dilediklerini söyledi.
Hükümetin Gazze’de yaşanan acılar nedeniyle 3 günlük milli yas ilan ettiğini hatırlatan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Tarihte kendilerini zalimler listesine yazdıranlar, insanlığın nefret duygularına hapsoldular. Medeniyet ne kadar gelişirse gelişsin, hangi asırda olursak olalım, ihtirasların, ideolojilerin, tahrif edilmiş inançların köleleri olanlar, dinleri kendilerine göre yorumlayanlar hiç değişmeyecek. İnsanlığa huzuru, mutluluğu ve barışı çok görecekler. Çocuk, kadın, yaşlı demeden akıttıkları kandan beslenmeye çalışacaklar. Sadistçe zevk alıp, sevinç çığlıkları atacaklar. İlkel kavimlerden hiç farkı olmayan sahneler sergileyecekler.”
“Bizim nerede durduğumuz, neyin tarafı olduğumuz önemlidir. Güçlerini kan ve gözyaşı için seferber edenleri, insanlık onurunu ayaklar altına alıp, insanlığı öldürenlere sessiz kalanları, onları alkışlayanları da nefretle kınıyoruz” diyen Topbaş, “Onlar tarihin kara listesinde yerlerini aldılar. Bir de insanlık onurunu temsil edenler var. İnsanlık vicdanını kurtaranlar var. Gazze’de günlerdir yaraları saran Norveçli doktor gibi... Bu doktoru İstanbul halkı adına selamlıyorum” ifadelerini kullandı.
Geceye katılan Orhan Gencebay ise, “Bu mübarek gecede hep beraber olduk. Mübarek Ramazan bayramının ülkemize ve tüm İslam alemine ve dünya barış getirir inşallah” dedi.
Gazze’deki felaketin zalimliğin bitmesini dilediğini belirten sunucu Esra Erol ise, “Bu bayram içlerinde kaygı ve korku olmazdan geçirirler” dedi.
(İHA)