İstanbul Valiliği, vatandaşların Kurban Bayramı’nı sağlık ve huzur içerisinde geçirmeleri için her türlü tedbirin alındığını açıkladı.
İstanbul Valiliği Kurban Bayramı dolayısıyla alınan tedbirlerle ilgili açıklama yaptı. Valilik yapılan açıklamada, herhangi bir olumsuz duruma karşı her türlü tedbirin alındığını belirterek, “Vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmelerini temin maksadıyla, Valiliğimizce aşağıdaki tedbirlerin alınması uygun görülmüştür. Bu kapsamda, Vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezlerinde, otogar ve toplu taşıma araçlarına ait istasyonlarda, eğlence yerlerinde güvenlik birimlerimizce gerekli emniyet tedbirleri alınmıştır. Telefon arızalan ile elektrik, su, doğalgaz kesinti ve arızalarına karşı ilgili kurumlarca göreve hazır ekipler oluşturulmuştur. Kurbanların hijyenik şartlarda kesilmesi ile sağlıkla ilgili konularda ve yangın tehlikelerine karşı gerekli tedbirler alınmış, görevlendirilecek ekipler her an müdahaleye hazır vaziyette bulunmaktadır” ifadesine yer verildi.

İHBAR VE ŞİKAYET HATLARI
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kurban Bayramı öncesi ve süresince vatandaşlarımızın bayramlarını sağlık ve huzur içerisinde geçirmeleri için, kurumlarımızca gerekli tüm hazırlıklar yapılmış ve tedbirler alınmıştır. Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı müddetince ihbar ve şikayetleri Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlıklarının Beyaz Masa birimleriyle İBB Veteriner Hizmetleri Müdürlüğünün 0212 453 73 00 numaralı telefona ve 0212 455 43 76 nolu faksa bildirilebilecektir”.
(İHA)