Hz. Hüseyin’in Kerbela’da şehit edilişinin 1377. yıl dönümü dolayısıyla Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Evrensel Aşura Matem Merasimi düzenlendi.
Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’ndeki törene Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,Türkiye Caferiler Lideri Selahattin Özgündüz, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende yasın sembolü olan siyah kıyafetler giyen vatandaşlar ağıtlar yakarak gözyaşı döktü. Türkiye Caferiler Lideri Selahattin Özgündüz konuşmasında bugünün milli matem günü ve yas günü ilan edilip tatil yapılmasını isteyerek "Bakanım sizlerin vasıtasıyla bu iş için en uygun hükumet bence AK Parti hükumetidir. Bugünü ne olursunuz milli matem günü ve bütün şehitlerimizi anma günü olarak bir günlüğüne olsun tatil ilan etseniz böylece necip Türk milletinin her kesiminin önemli müştereklerinden birisi olan ehlibeyt sevdasının peygamberin yasının iş kaygısı olmadan herkes rahatlıkla bugün tutabilse inanın ki bu ülkenin üçte birini temsil eden Ehlibeyt dostları diye bilinen Alevi kesiminin yanı sıra diğer yüzde 70’lik kesimi temsil eden ehli sünnet kardeşlerimizin de hepsini memnun eder. Çünkü Hüseyin sevdası bu milletin ortak sevdasıdır" diye konuştu.
Öte yandan, törenin ardından vatandaşlar alanda kurulan Kızılay çadırlarına giderek kan bağışında bulundu.
(İHA)