Bayrama bir hafta kala İstanbul’da çoğu kurban pazarında kurbanlıklar tükendi.
Bayrama bir hafta kala kurban satışları tüm hızıyla devam ediyor. Kurban pazarlarında kurbanlıklar tükendi. Kurbanlıklarını satmak için Kağıthane kurban satış merkezine çadır kuran kurban satıcıları, büyük baş hayvanlarını tamamen bitirdiklerini belirterek ellerinde bir tane veya iki tane kaldığını söyledi. Bazı kurban satıcıları çadırlarının önüne kurbanlıklarını bitirdiklerini belirten yazılar astı. Bu sene satışların çok iyi olduğunu ve evlerine erken gideceklerini belirten satıcılar, ellerinde kalan son satmak için müşterilerini bekliyor. Kurban satıcıları kurbanlıkların erken bitmesinden dolayı kurbanlık alamayan vatandaşların karaborsadan kurbanlık alabileceğini ifade ederken bazıları ise tekrar kurbanlık getirmeyi düşündüklerini söylüyor.

HAYVAN SATICILARI TALEPTEN MEMNUN
Hayvanlarını memleketinden İstanbul’a getiren kurban satıcısı, “Malları bitirdik. Küçük başlar da bir kaç içerisinde biter. Çok uygun fiyata veriliyor bu sene, fazla bir fark yok. Büyük başları bitirdik. Büyük başlar erken bitti. Millet elini çabuk tutsun çünkü karaborsa olma ihtimali yüksek. Küçükbaşlar da az bir şey kaldı zaten. Fiyatları uygun. Geçen seneyle fazla bir fark yok” dedi.
Başka bir kurban satıcısı ise, “Satışlar iyi şükürler olsun. Hayvanlar bitti. Yine hayvanımız ver tekrar getireceğiz inşallah. Karaborsa olma ihtimali var. hayvan kalmadı. Sorup boş giden oluyor. Bayrama bir hafta var ama bu sene satışlar iyi gitti. Olayların çıkması, insanların hayvanı az getirmesi, talebin yüksek olması bunlar tetikledi bu durumu. Siparişler var getireceğiz inşallah. 110 tane hayvan sattım” diye konuştu.

“DAHA BAYRAMA ÇOK VAR AMA HAYVAN KALMADI”
Daha bayrama bir hafta olmasına rağmen ellerinde kurbanlık hayvan kalmadığı belirten başka bir kurban satıcısı ise şöyle konuştu: “Satışlarımız çok güzel hayvan kalmadı. Bitirdik baya da memnunuz. Erken bitirdik. Talep çok vardı. Satışlar baya iyi. Çadırlarda bir şey kalmadı. En fazla ikişer tane, üçer tane kaldı. Bugün büyük ihtimalle o da biter. Daha bayrama çok var ama hayvan kalmadı. Adamlar istiyorlar biz de bulamıyoruz. Bu sefer kimileri küçük başa kayıyor. Büyük baş çok az kaldı. Bitti diyebiliyoruz.”
(İHA)