Papa Francis’in İstanbul ziyareti öncesi Ayasofya ve Sultanahmet Meydanı’nda yoğun güvenlik önlemleri alınırken, çevrede bulunan bazı polis araçları dahi çekicilerle kaldırılarak götürüldü. Özel harekat polisleri, Ayasofya Müzesi’nin minaresine çıkarak çevreyi gözetledi.
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis’in İstanbul ziyareti öncesi emniyet güçleri alarma geçti. Papa’nın gelişi öncesi Ayasofya ve Sultanahmet Meydanı’nda geniş güvenlik önlemleri alındı. Tramvaylar Sultanahmet durağında durmayarak, diğer duraklara yönlendirildi. Ayasofya ve Sultanahmet Meydanı’nda bulunan polis araçları bile çekiciler tarafından çekilerek götürüldü.
Papa Francis’i görmek için gelen Katolik cemaati, gitarlar eşliğinde şarkı söyleyerek Papa’yı beklemeye başladı. Ellerinde Vatikan ve Türk bayrakları bulunan cemaat, sabahın erken saatlerinde beklemeye başladı.
Öte yandan özel hareket polisleri Ayasofya Müzesi’nin minaresine ve çevrede bulunan binaların çatılarına çıkarak çevreyi kontrol ederken, çevik kuvvet ekipleri de Ayasofya etrafında etten duvar ördü.
(İHA)