KASTAMONU (AA) - İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesi ile Bozkurt irtibat bürosu "Fetih 1453" programı düzenledi.

Bozkurt spor salonunda tarihçi yazar Orhan Sancaktaroğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı programda İnebolu İmam Hatip Mehteran Takımı da bir gösteri sundu.

Bozkurt Kaymakamı Murat Acar, buradaki konuşmasında, herkesin bir İstanbul'u olması ve bunu fethetmeyi hedeflemesi gerektiğini söyledi.

Vatana millete hayırlı bir birey olmanın önem taşıdığını dile getiren Acar, "Tek yapmamız gereken bu ruhu ortaya çıkarmak ve diri tutmak. Onların yaptıklarının hakkını vermek ve vatana millete hayırlı birer evlat olmaktır. Kastamonu, İstanbul'un fethinde, Çanakkale Savaşı'nda, Kurtuluş Savaşı'nda, 15 Temmuz hain darbe girişiminde en öne koşan, en fazla kayıp veren şehirlerimizden biridir." dedi.

İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse de İstanbul'un fethinin Kastamonu'dan başladığını ifade ederek, "Fatih Sultan Mehmet'in dayısı Candaroğlu İsmail Bey, Kastamonu beyiydi. Annesi Hatice Alime Hüma Hatun, Devrekani Çayırcık'ta gelin olmuştur. İstanbul'un fethi için Tosya ormanlarından kalaslar, Taşköprü'den urganlar, Küre'den pirit madeni gitmiş, büyük toplar dökülmüştür." diye konuştu.

Programa Bozkurt Belediye Başkanı Bozkurt Ekeş, Abana Belediye Başkan Vekili Altan Erdoğan, İlim Yayma Cemiyeti Bozkurt Temsilcisi Murat Gürsoy ile davetliler katıldı.