Tevfikbey Caddesi'nde faaliyet gösteren esnaf Erhan Bayrakçı, iş  yerine geldiğinde kapağını her zaman açık bıraktığı ekmek dolabında 4 lira ve  yanında bir not buldu. Bayrakçı bulduğu notta, "Kusura bakmayın. İki gündür toplam 3 poğaça  aldım. Hakkınızı helal edin. Param yoktu. Kapağı açık bıraktığınız için teşekkür  ederim. Parasını bırakıyorum" yazdığını gördü.
 
Kentte yaklaşık 6 yıldır esnaflık yapan Erhan Bayrakçı, parayı bırakan kişinin iki gündür ücretini ödemeden poğaça aldığını, dolaba  koyduğu nottan öğrendiğini söyledi.
 
RENCİDE OLMASIN DİYE KAMERAYA BAKMADIK
 
Söz konusu ekmek ve poğaça dolabının kapağını hiç kapatmadığını  belirten Bayrakçı, şöyle konuştu: "Kapatmadığımız için de zaten ihtiyaç sahiplerinin alması için  teşvikte de bulunduk. Bundan herhangi bir maddi beklentimiz olmadı. Atamızdan,  babamızdan gördüğümüz güzel bir olay vardı. Niyetler amellere göredir. Allah  rızasını gözeterek yaptık. Arkadaş da iki gün almış, sonra da bir not yazarak  parasını fazlasıyla bırakmış. Kim olduğunu bilmek isterdik ama rencide olmasın  diye kamera görüntülerine de bakmadık."