ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde kesime götürülürken kaçarak vatandaşlara zor anlar yaşatan ve üç kişiyi hafif şekilde yaralayan kurbanlık boğa, yaklaşık 5 saatlik kovalamanın ardından uyuşturucu iğneyle vurularak yakalandı.

İlçeye bağlı İhsaniye Mahallesi'nde Murat Yollu (76) ve ortaklarının aldığı büyükbaş kurbanlık, kesim için ahırdan çıkarıldıktan sonra bir kazığa bağlandı. Bu sırada kaçmayı başaran boğanın çarptığı kurbanlığın ortaklarından Bilal Aydoğan yaralandı.

Olayı Kozlu Belediye ekiplerine bildiren Yollu'nun ortakları, kurbanlığı kovalamaya başladı. Hayvan sahipleri ve çevredeki vatandaşların çabasına rağmen yakalanamayan boğa, 20 kilometre kovalamanın ardından tekrar kaçtığı yere geldi.

Burada da vatandaşlara zor anlar yaşatan boğa, kendisini sakinleştirilmeye çalışan iki kişiyi hafif şekilde yaraladı.

Yaklaşık 5 saatlik mücadelenin ardından İhsaniye deresine atlayan ve burada bataklığa saplanana boğa, Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince uyuşturucu iğneyle vurularak sakinleştirildi.

Dere içerisinden çıkarılan hayvan, kurban sahipleri tarafından uygun bir alana getirdikten sonra kestirdi.

Murat Yollu, gazetecilere yaptığı açıklamada, boğanın kesim için ahırdan çıkarıldıktan sonra bir anda iplerinden kurtularak kaçmaya başladığını belirtti.

Kurban ortaklarından Bilal Aydoğan da hayvanı kesim için çıkarttığı sırada kaçmaya başladığını aktararak, "Huysuzlaşınca zapt etmeye çalıştım. Zapt edemeyince yere düştüm ve hayvan üzerimden geçti. Yaralandım. Yaklaşık 5 saattir hayvanın peşindeyiz" dedi.