TRABZON (AA) - Hak-İş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen, "Kadın dostu iş yerlerini belgelendirme" projesi kapsamında, Trabzon Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Kız Öğrenci Yurdu, "Kadın Dostu Örnek İş yeri Sertifikası" ile ödüllendirildi.

Çalışan kadınlar arasında 7 ilde yapılan anketler sonucunda, Türkiye genelinde seçilen 30 "Kadın dostu iş yeri" arasına giren Trabzon KYK Kız öğrenci yurdunda, tören düzenlendi.

Törene, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Selim Cerrah, Trabzon KYK İl Müdürü Adnan İpekdal, Hak-İş İl Temsilcisi İhsan Bülbül, yurt müdiresi Selman Bayrak, yurt personelleri ve öğrenciler katıldı.

Cerrah, burada yaptığı konuşmada, kendisinin de Karadenizli olduğunu belirterek, "Bazı ziyaret ve temaslarda bulunmak amacıyla Trabzon'a geldim. Bu programda olmaktan mutluluk duydum. Afrika'da bir atasözü vardır. Onu burada anımsatmak isterim. 'Kadına balık tutmayı öğretirseniz, bir köyü doyurur' diye. İşte buradaki personellerimiz ve müdürümüz bunu yapmışlar. Başarılarınızın devamını diliyorum." diye konuştu.

Bülbül ise konfederasyon olarak üyelerine destek olmaya gayret ettiklerini ve bu bağlamda çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

İpekdal da Ankara'da gerçekleşen ödül töreni hakkında bilgilendirmede bulunarak, "Düzenlenen programda sertifikayı Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan'dan aldım. Sertifika almamızda en büyük emek ve başarı sizlerin. Hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Bu başarılarınızın artarak devam etmesini temenni ediyorum." dedi.

Bayrak ise kız yurdu olarak ellerinden geldiği kadar özenli ve düzenli çalışmaya dikkat ettiklerini anlattı.