MUĞLA (AA) - Sosyolog Elif Kara, Muğla'nın Bodrum ilçesinde bir araya gelen 150 kadın muhtara "Toplumda kadın, yaşlı ve diğer dezavantajlı kesimin yaşadığı sorunların belirlenmesi ve çözüme kavuşturulmasında mahalle muhtarlarının rolü ve önemi" konulu konferans verdi.

Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği üyelerinin katıldığı konferansta konuşma yapan Sosyolog Kara muhtarlara, yaşlıları, engellileri ve mağdur kadınları ziyaret etmeleri ve gerektiğinde onları ilgili kurumlarla iletişime geçirmeleri önerisinde bulundu.

Kara, bu durumdaki kişilerin yasal hakları konusunda bilgilendirilmesi ve "Alo 183-Sosyal Destek Hattı" ile mağdurun bağlantı kurmasının sağlanması gerektiğini kaydetti.

Muhtarlardan, mahalle ya da köydeki dezavantajlı kesimi tanımak, sorun ve ihtiyaçlarını doğru tespit etmek, kişileri yönlendirmek, hizmetlerden doğru ve en yüksek düzeyde yararlanmalarını sağlamak ve çeşitli projelerle toplumun gelişimi ve refahı için öncülük etmek gibi hizmetler beklendiğini kaydeden Kara, "Aramızda var olma mücadelesi veren dezavantajlı bireyler için ilkelerimiz doğru iletişim, doğru amaç, doğru planlama. Muhtarlarımızın dezavantajlı bireylere yönelik yapacağı her çalışma aslında herkesin ihtiyacıdır." diye konuştu.

Kara, konuşmasında Türkiye'de dezavantajlı bireylere yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı projeler olduğunu bilgisini paylaştı.